Wednesday, October 27, 2010

Hidup Biar Berkat

I believe, firmly, in keberkatan...not just directly from ALLAH swt but also indirectly through ibubapa kita and niat hati kita. therefore i believe, firmly, banyak kejadian and tragedies today adalah akibat tiada keberkatan.

Contohnya, generally negara kita tak boleh maju sebab tak berkat...ditadbir oleh orang yang tak amanah. The couple who ended living under the bridge sebab marriage diorang tak berkat...they married without the parents' blessing. But now that they've patched things up, insyaALLAH all will be well.

So I believe, firmly, setiap yang berlaku...kita mesti sentiasa muhasabah diri and strive for keberkatan.

Amacam, can?

5 comments:

Anonymous said...

Muzal,

I dah tgk gambar2 you, very nice!!

Ja

mumsie said...

TQ, Ja...:-)

Anonymous said...

Puan,

ini first time i tengok blog u..wah, so nice. itupun najwa yang bukak kan kebetulan i cuti hari ni dptlah tengok...best juga kalau banyak free time...kita boleh tulis novel dalam blog kan...

kak sham

mumsie said...

kak sham, mana kita ada banyak free time but we have to make the time laaa...

Harteeny said...

Makteh, you're back! :)